Ακάκιε, τα μακαρόνια να είναι σπιτικά!

Αυτά που ξέρατε για τον Ακάκιο και τα μακαρόνια που είναι πάντα Misko να τα ξεχάσετε. Εδώ τα μακαρόνια είναι χειροποίητα και φτιαγμένα με θρησκευτική ευλάβεια, ώστε να κάνουν θεϊκό κάθε πιάτο. Κι όταν λέμε ‘εδώ’, φυσικά κι εννοούμε το μακαρονάδικο «Ακάκιος» στο Παλαιό Φάληρο.

Κατάστημα για τους ψαγμένους  λάτρεις των ζυμαρικών, ο Ακάκιος έχει ανάγει την μακαρονάδα σε θρησκεία. Αυτή την αίσθηση δίνει η ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που νιώθει κανείς κατευθείαν με το που μπει στον χώρο, ο οποίος θυμίζει μοναστήρι με τα περίτεχνα έπιπλα και το θρησκευτικό ντεκόρ. Κηροπήγια, καντήλια, η εκκλησιαστική αμφίεση του προσωπικού, ακόμα κι οι κολυμπήθρες στην τουαλέτα, όλα παραπέμπουν σε ιερό ναό. Το ναό της μακαρονάδας.

Το μενού πλούσιο σε γεύσεις κι αρώματα, με πρωταγωνιστή φυσικά τα σπιτικά ζυμαρικά και συνοδευμένα με φρέσκα υλικά, κολάζουν και τους πιο εκλεπτυσμένους ουρανίσκους. Δοκιμάσαμε την κουλουρίδα, ιδιαίτερο όνομα για πιάτο ζυμαρικών με λαχανικά, το οποίο δεν ξεχνάει κανείς ούτε σαν όνομα μα κυρίως σαν γεύση. Για όσους δεν ζουν χωρίς κρέας, προτείνουμε τη νοστιμότατη μακαρονάδα με κεφτεδάκια και φυσικά, το must πιάτο που κλέβει πάντα την παράσταση, μακαρόνια με κιμά. Βλέποντας το μενού και δοκιμάζοντας τα πιάτα, πιθανώς να σκεφτείτε ότι είναι πολλοί οι πειρασμοί. Μην ανησυχείτε, ωστόσο, καθώς στον  Ακάκιο τέτοιες γευστικές αμαρτίες συγχωρούνται και ξεπλένονται με ένα σφηνάκι λιμοντσέλο, προσφορά του καταστήματος μετά από το γεύμα σας.

Επειδή καταλαβαίνουμε ότι είναι άλλο να σας το λέμε κι άλλο να το γεύεστε,  όσοι πιστοί  προσέλθετε στον Ακάκιο, στην οδό Αγίας Τριάδας 1 στο Παλαιό Φάληρο. Προτείνουμε να κάνετε κράτηση βέβαια, μιας και το μαγαζί σφύζει από έτερους πιστούς της μακαρονάδας. Κι αν το ευχαριστηθήκατε όσο εμείς, ανάψτε ένα κεράκι και για μας…

Ακάκιος Μακαρονάδικο on Facebook

 

Αγίας Τριάδος 1, Παλαιό Φάληρο

2109803100 

φαγητό, Ακάκιος, Παλαιό Φάληρο, μακαρονάδικο, μοναστήρι, μακαρονάδες, σπιτικά μακαρόνια, χειροποίητα μακαρόνια, μακαρόνια με κιμά

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s